Het logo van Karin Vos
divider

“Soms merk je bij het loslaten pas hoeveel je eigenlijk gedragen hebt wat helemaal niet voor jou bedoeld was.”.

Het liefst zou je je in het gezin gesteund, gezien, geliefd en geaccepteerd voelen. De realiteit is dat familiedynamiek ingewikkeld is. Met de beste bedoeningen van de ouders kunnen er spanningen zijn of zorgen, verwijten, (ver)oordelen of emotionele afwezigheid. Dit heeft op jou als kind effect.
Als je dan weet dat je veel van je (on)bewuste patronen, gedragingen en overtuigingen aanleert in je vroege jeugd dan begrijp je dat dit ook op jou als volwassenen effect blijft hebben.

Voorbeelden:

  • De dochter die de zorg heeft voor haar ziekelijke moeder en zich in het haar latere leeftijd blijft inzetten voor anderen zonder aan zichzelf te denken.
  • Kritische of veroordelende vader/moeder die er voor zorgt dat je op latere leeftijd je blijft afvragen of je het goed doet en bijna geen beslissing durft te nemen.
  • Je bent opgegroeid in een onveilige situatie met veel spanning en je merkt dat op latere leeftijd dat je bij (dreigende) ruzie of spanning niet meer normaal kan denken/functioneren.
  • Je een afwezige vader hebt/had en je kiest een partner die ook afwezig is.

En zo zijn er nog heel veel voorbeelden te geven. Mocht je je hierin herkennen dan kan een familieopstelling je helpen.

Wat houdt een opstelling in?

Voor de opstelling nemen we ruim de tijd (ongeveer twee uur) en ik werk hierbij een-op-een.
We beginnen met het neerleggen van de opstelling waarbij zichtbaar wordt hoe iedereen in het gezin ten opzichte van elkaar staat. Daarna nemen we stap voor stap de verschillende familieleden door en jouw rol ten opzichte van hen. Hierdoor krijg je helderheid in de onzichtbare patronen die er in het gezin waren. Door middel van jouw verhaal en de dingen die ik aangeef vanuit de opstelling wordt je je bewust hoe deze patronen nog doorwerken in je dagelijks leven. Je krijgt inzicht waar je je niet vrij kan bewegen.
Als laatste help ik je om je vrij te maken uit deze blokkade.

Recensie familieopstelling

Karin heeft mij tijdens de familie opstellingen, of in mijn geval gezinsopstelling, hele mooie inzichten gegeven.
Het was bijzonder om letterlijk voor me te zien hoe de dynamiek tussen ons in het gezin is. Wat de afstanden zijn en hoe we wel of niet in verbinding met elkaar staan.

Tijdens de opstellingen werd het heel duidelijk hoe we er als gezin op dat moment voor stonden. Wat de ‘pijn’ voor een ieder was en waar er een stuk geheeld mocht worden. Er kwam hierdoor direct meer rust in ons gezin en voor mijzelf was het zo enorm fijn om ook begrip te hebben voor bijvoorbeeld mijn man. Ik snapte door de opstelling van hem hoe hij zich voelde en dat besef had ik daarvoor echt totaal niet.

Als je inzicht wil in wat er nu eigenlijk precies speelt in jezelf, je familie, je gezin. Dan kan ik deze ophelderende sessie bij Karin je van harte aanbevelen.

Prijzen

Een opstelling duurt over het algemeen 2 uur.
We werken hierbij een-op-een.

De kosten hiervoor zijn € 150,00

Heb je vragen, wil je meer informatie of even overleggen dan kan je me altijd bellen of een mail sturen.