Het logo van Karin Vos
divider

” Tussen de grenzen vond ik mijn vrijheid terug”.

Een burn-out is ingrijpend. Op het dieptepunt ervaar je vaak dat je totaal geen energie meer hebt. Je bent leeg en alles is teveel. Daarbij vaak (terugkomende) angstige gedachten, het gevoel van falen, niet kunnen slapen, kortademigheid enz enz. 

Na een periode van rust kom je in de herstelperiode. Je krijgt stukje bij beetje je energie weer terug en je voelt weer de drive om beter te worden en het leven op te pakken. Dit is een periode van vallen en opstaan.
In de periode voor je Burn-out ben je ergens de balans verloren tussen wie je bent en wie je denkt te moeten zijn. Ook is geven en doorgaan belangrijker geworden dan herstel en energie opdoen. Pak je in de herstelperiode je oude leefpatroon weer op merk je vaak direct een terugval in je herstel.  Je zal dus je gedrag moeten veranderen.

Mogelijkheid.

En hier komt dus de mogelijkheid die een burn-out je biedt. Je oude leefpatroon is eigenlijk altijd uit balans geweest en heeft er voor gezorgd dat je uiteindelijk leeggelopen bent. Je krijgt nu de mogelijkheid om opnieuw te bepalen hoe je je leven vorm wil geven. Van overleven naar leven.

De mensen die ik de afgelopen jaren heb mogen begeleiden zeggen eigenlijk allemaal hetzelfde. Als ze terugkijken op de burn-out was het een heftige periode maar ook een hele bepalende. Ze leefde eigenlijk niet en wisten al helemaal niet hoe te genieten van het leven. Het was een aangesloten reeks van werken, doen, lijstjes, gevoel van falen, harder werken, uitputting en altijd gespannen. Door zichzelf te leren kennen, binnen hun grenzen te blijven, minder te moeten en meer balans in hun leven te brengen is het leven weer leuk.

De training die ik geef heeft zijn basis in de mindfulness en de traumatherapie. Samen gaan we op zoek naar je kwaliteiten en je valkuilen (ACT® meting) en je leert handige tools om meer balans te houden.

De begeleiding die ik geef heeft zin in de herstelperiode na een burn-out. Je hebt dan de energie om veranderingen aan te brengen in je gedachten, gedragingen en ook een reflectie wat ervoor gezorgd heeft dat je ben gaan rennen (oude wonden).

Ik wil je graag helpen om te gaan leven.

Meer informatie over de groepstraining.
Meer informatie over individuele begeleiding

Burn-out

In deze training leer je:
- Om te gaan met de restklachten na een Burn-out zoals moeheid, angst, minder belastbaar en onzekerheid.
- Veranderingen aan te brengen voor meer balans in je leven
- Wat je kwaliteiten zijn (energie gevers) en wat je valkuilen (energie nemers)
- Meer te luisteren naar je lichaam
- Anders om te gaan met stress en spanning
- Waar je spanning vandaan komt.

Meer informatie of een oriëntatie gesprek altijd mogelijk