Het logo van Karin Vos
divider

“feel your body, free your mind and follow your soul”

& Yoga:

Na een aantal jaar zelf yoga beoefend te hebben (Power yoga, Hatha yoga en Iyangar yoga) ben ik de opleiding tot Dru Yoga docente gaan volgen. Ik ben direct begonnen met (begeleid) lesgeven en heb in 2010 de opleiding afgerond. Ik ben mezelf blijven ontwikkelen d.m.v. cursussen en opleidingen. Yoga brengt mij kracht en ruimte.

& Mindfulness:

In 2015 heb ik de de basisopleiding tot Mindfulness docent afgerond. In 2016 heb ik de vervolgopleiding gedaan. Deze twee maken mij een MBSR (Mindfulness Based Stress Release ) trainer. Naast de yogalessen geef ik een paar keer per jaar de 8 weekse MBSR training. Mindfulness brengt mij acceptatie, rust en vriendelijkheid.

& Ontspanning:

In 2011 ben ik de bijscholing gaan doen bij Yvonne Esser, docente ontspanningstherapie van Van Dixhoorn. Veel van de technieken die ik daar geleerd heb verwerk ik in mijn lessen.
Tijdens de mindfulness opleiding ben ik me weer opnieuw gaan verdiepen in het onderwerp stress. Hoe kan het dat sommige mensen hier gevoelig voor zijn terwijl anderen “meer” meemaken en geen spanning ervaren.
Door mijn kennis vanuit de yoga te combineren met de ontspanningstherapie van Van Dixhoorn en de mindfulness heb ik een ontspanningscursus geschreven die stress benaderd vanuit de theorie (wat, hoe en waarom) en de praktijk (door oefeningen en opdrachten). Door met elke deelnemer ook nog een ACT® meting te doen wordt stress niet een algemeen verhaal maar leer je ook jouw eigen stresspatroon te herkennen.

& de Yoga studio:

De afgelopen zes jaar heb ik op verschillende lokaties in Sint Pancras les gegeven. Met het uitbreiden van mijn werkzaamheden kwam ook de behoefte tot een eigen ruimte. Per 1 juni heb ik de sleutel gekregen van De Helling 1 B in Sint Pancras. Super trots presenteer ik dan ook mijn eigen yogastudio.
Een lichte, grote en sfeervolle studio die zeer geschikt is voor de cursussen en workshops die ik geef.

& ik:

Getrouwd met Dick Vos, wonend in Heerhugowaard met hond Mace. Levendige interesse met alles wat met zelfontwikkeling te maken heeft. Ik blijf zoeken naar manieren om vrijer, gezonder en prettiger in mijn vel te zitten. De kennis die ik hierbij opdoe gebruik ik in mijn werk als begeleider, yogadocente en trainer.

Ik werk met de ACT®-meting van Jung, familie- en systeemopstellingen, bloesemtherapie, yoga, Van Dixhoorn en Mindfulness. Dit alles in combinatie afhankelijk van de behoefte en met een praktische inslag.

& mijn Passie:

Tijdens een stilte retraite kwam de zin “feel your body, free your mind and follow your soul” in mij op. Voor mij is dat een mantra geworden en hoe ik het leven ervaar en wat ik graag uit wil dragen.

Feel your body Er is een samenspel tussen lichaam en geest. Denk bijvoorbeeld aan oude gezegdes: “zij zet haar schouders eronder” of “het ligt zwaar op de maag”. Het lichaam geeft signalen af over hoe je er mentaal en emotioneel ‘in’ zit en wat je nodig hebt. De yoga helpt mij meer naar mijn lichaam te luisteren.
Free your mind Je hoofd vol met (goedbedoelde) gedachten. Deze gedachten roepen emoties op waaronder angst of woede. Mindfull aanwezig zijn in een manier om je meer bewust te worden van je gedachten en emoties en te kiezen of je ze wil volgen of gewoon laat voor wat ze zijn, gedachten.
Follow your soul En als laatste het volgen van je passie. Datgene doen wat in je hart leeft en wat je heel graag zou willen creeren. Niet omdat het je roem, waardering of liefde oplevert maar omdat het in je leeft en je dit wil uiten. En dit alles is de mijne.

Opleidingen

 • Dru-yoga opleiding en masterclasses
 • Ademhalings- en ontspanningstheorie van
 • Van Dixhoorn voor yogadocenten.
 • Mindfulnesstrainer (MBSR) opleiding bij het
 • centrum voor Mindfulness in Amsterdam.
 • ACT® or opleiding bij ACTME
 • Workshop en lessen Do-in.
 • Kinderyoga bij Helen Purperhart (Jip & Jan yoga).
 • Stilte retraites bij Joost vd Heuvel Rijnders
 • Yoga bij Instituut Dirk Jan Lust (hatha yoga)
 • Yoga bij Yoga centrum Anjali (Iyengar yoga)
 • Bloesemtherapie bij Rita Bergsma
 • Yin yoga module 1 bij BIVAG
Foto Karin Vos